Nieuws

dinsdag 29 september 2020

Update rond Coronaregels

Helaas lieve ruiters, door de nieuwe Coronaregels mogen vanaf dinsdag 29 september opa en oma, papa en mama en andere belangstellenden niet meer bij jullie paardrijlessen komen kijken. Dit geldt helaas ook tijdens onze wedstrijden.

 

Uitzondering

Voor onze ruiters met beperking geldt een uitzondering,  daar mag maximaal 1 begeleider meekomen.

Mededeling bestuur

 

 

Zo af en toe gebeuren er dingen die niet te voorzien zijn. Karin, onze oud-voorzitter had te kennen gegeven door privéomstandigheden niet meer voldoende energie en tijd beschikbaar te hebben om haar taak op een goede manier te kunnen invullen en juist toen werden we door een meedenkende ouder attent gemaakt op iemand met uitstekende capaciteiten om het voorzitterschap van onze stichting op zich te kunnen nemen. Die daarbij bovendien beschikt over een zeer uitgebreid netwerk, zowel hippisch als bestuurlijk.

 

 
Nadat er wederzijds goed over te hebben gebrainstormd accepteerde Eric de nominatie en met volle energie nam hij de touwtjes in handen.

Echter, op een gegeven moment bleek dat zijn gezondheid opname in het ziekenhuis noodzakelijk maakte en tot onze grote spijt resulteerde dat in de, voor ons teleurstellende conclusie dat hij, gedwongen door zijn fysieke mogelijkheden, zijn taken als manegebestuurder moest neerleggen.

 

Daarnaast is ook Karin tot de conclusie gekomen dat de veranderingen in haar privéleven, met daarbij een nieuwe baan met veel verantwoordelijkheden, niet meer goed verenigbaar is met het lidmaatschap van ons bestuur. Ook zij treedt daarom terug als actief bestuurder, maar gelukkig blijft zij wel als vrijwilliger daar waar mogelijk de werkzaamheden ondersteunen. Uiteraard zal op passende wijze en met dank voor alles wat zij voor de stichting hebben betekend, aandacht aan hun afscheid worden geschonken.

 

De overige bestuurders hebben geconstateerd dat de staat van onze stichting gelukkig stabiel en gezond is en dat daarom even rustig de tijd kan worden genomen om een stevig fundament voor de toekomst te leggen met de huidige functionarissen.

 

Vooralsnog zal de stichting bestuurd worden door: 

Henk Riesmeijer  [ vicevoorzitter en waarnemend voorzitter ]

Lisette Bakker  [ secretaris ]

Cees Stokkink  [ penningmeester ]

Reimeke Spanjaard  [ juridische- en personeelszaken ]

Ellen Barneveld  [ bedrijfsleiding ]

 

Ondanks de maatschappelijk en sociaal moeilijke tijden kunnen en gaan we er gezamenlijk iets moois van maken.

 

Namens bestuur en medewerkers, 

Henk Riesmeijer 

Geen Giesbeek dit jaar

Velen van jullie lopen al een poosje rond met de grote vraag, gaat het Giesbeek kamp ( week voor ruiters met een beperking) wel of niet door.

 

Helaas hebben wij moeten besluiten om het kamp te annuleren. Het is te onzeker wat er nog gaat komen, en wat tegen die tijd wel en niet mag. Anderhalve meter afstand houden van jullie kanjers, is voor ons en onze vrijwilligers niet te doen. Wij willen geen afstand houden, wij willen graag stoeien, ravotten, knuffelen en vooral lekker gek doen.

 

Wij vinden het enorm jammer en hopen natuurlijk dat, als dit allemaal achter de rug is, jullie volgend jaar weer met ons meegaan. Dan maken wij er een nog groter feest van.

29 april starten de (jeugd) lessen weer

Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 21 april hebben de KNHS en de brancheorganisaties gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Dat betekent voor ons dat wij langzaam, gedeeltelijk, de lessen weer gaan opstarten vanaf woensdag 29 april. Dit heeft voor iedereen consequenties, waar wij ons met z’n allen aan moeten gaan houden, anders kan het geen doorgang vinden.

 

 

REGELS
Er zijn regels opgelegd waar wij ons strikt aan moeten houden:

  1. de kantine blijft dicht
  2. geen ouders/begeleiders naast de rijbaan.

Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw kind op de fiets te laten komen, of uw kind af te zetten en zelf weer weg te gaan en na de les op te halen.

 

Wanneer aanwezig voor de les?
De pony’s staan opgezadeld klaar, de kinderen kunnen max.10 min voor de les aankomen of worden gebracht.

 

Looproute
We hebben een looproute aangebracht: binnenkomen via de voordeur en dan eerst handen wassen, daarna direct doorlopen naar stal waar je kunt zien op de lijst op welke pony/paard je mag rijden en bij die pony/dat paard wachten tot je geroepen wordt om naar de buitenbak te komen.

 

In de buitenbak rijden
Houd er dus rekening mee dat we onder alle weersomstandigheden in de buitenbak rijden.

Tijdens het opstappen zullen wij uw kind zo goed mogelijk helpen met opstappen, maar wij proberen ook de 1,5 meter grens in acht te nemen. Ook wij moeten ons zelf en onze families beschermen.

 

Na de les
Na de gereden les gaat elke ruiter direct weer naar huis.

 

Ruiter/amazone met ziekteverschijnselen

Hebben kinderen ziekteverschijnselen, koorts/verkoudheid, ook bij milde klachten dan moeten zij thuisblijven! Alle overige regels van het RIVM zijn op het hele bedrijf van toepassing.

 

Wij zijn ontzettend blij met deze versoepeling en gaan ervan uit dat eenieder zich goed aan de regels houdt en op tijd is voor zijn of haar paardrijles.

 

Helaas nog geen lessen voor

  1. Ruiter/amazone met een beperking
    De staplessen en de zelfstandig rijdend gehandicapten 60/45 min lessen, kunnen helaas voorlopig nog geen doorgang vinden. Dit omdat wij niet binnen de regels de hulp/zorg kunnen bieden die er op dat moment nodig is.

  2. Volwassen ruiter/amazone
    De reguliere volwassen lessen zullen voorlopig nog niet doorgaan. Wel doen we een beroep op een aantal van deze ruiters om te helpen met het geven van voldoende beweging van onze paarden door de hele week heen. Wij nemen zelf met deze ruiters contact op.

Yeeeeeh positief Nieuws

 Premier Rutten bracht gisteren avond het nieuws dat het sporten voor kinderen (jeugd t/m 12 jaar) en t/m 18 op de 1,5 meter afstand regel, per 28 April weer is toegestaan.

 

In overleg met onze Brancheorganisatie gaan wij kijken hoe wij dit kunnen vormgeven.

Zodra wij hier meer over weten ontvangen alle klanten een mail met de informatie, hoe wij invulling gaan geven aan de nieuwe situatie.

 

Wel zijn wij al blij, met de wetenschap volgende week weer wat blije gezichtjes hier te zien.

"coronavirus"

UPDATE MaanDAG 16 MAART 2020

 

De Manege is geheel gesloten.

Geachte  Ruiters, Ouders / Begeleiders,

 

Sinds maandag 16 maart zijn alle sportclubs vanwege het indammen van het coronavirus gesloten. Ook ons manege-bedrijf is geheel gesloten in ieder geval tot 6 april. Hou onze website en Facebook in de gaten voor een update!
Het gehele manege team 

Update zondag 15 maart 2020

 

Geachte  Ruiters, Ouders / Begeleiders,

Maandag 16 maart vervallen alle lessen.

 

Voor alle ruiters met beperking | lessen stoppen | ingang per direct

Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben we besloten om onze lessen voor ruiters met een beperking tot nader order te stoppen (ingang per direct).  Dit besluit hebben we genomen omdat er tijdens onze gehandicapten lessen meer bedrijvigheid/personen aanwezig moeten zijn zoals alle extra vrijwilligers. Ook de kwetsbaarheid van onze ruiters met beperking hebben we in onze beslissing mee genomen.

 

Overige lessen | maandag 16 maart vervallen alle lessen!

 

Maandag 16 maart volgt nieuwe informatie.

 

Met vriendelijke groet, 

Het hele manege team

 

Vrijdag 13 maart 2020

Beste Ruiters, Amazones, ouders en/of begeleiders.

 

Door de actuele ontwikkelingen voor het indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart, dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities.

 

Ook wij geven hier gehoor aan, en annuleren de Dressuur Wedstrijden van 29 Maart en 03 April. Wij zullen ons buigen over een nieuwe datum voor deze wedstrijden.  De reguliere lessen gaan vooralsnog gewoon door.

 

Verzoek: hou je aan de voorschriften van het RIVM

  • Bij milde verkoudheidsklachten niet naar de manege komen
  • Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetje zo min mogelijk mee nemen naar de manege

 

Met vriendelijke groeten,

Het gehele manege team

Ponyochtend 

 

Op Donderdag 20 februari organiseren wij een leuke ponyochtend. 

 

We gaan spelletjes doen, pony beschilderen, je krijgt theorie en we gaan natuurlijk ook rijden. Maar ook nog veel meer!

 

Je blijft de hele dag, van 09.00 tot 13.00 uur, op de manege. 
Tussen de middag krijg je een lekkere lunch.

 

Inschrijven voor de ponyochtend doe je bij de instructeur.

 

De kosten zijn € 25,- inclusief de lunch.

 

met spoed Vrijwilligers gezocht !

Wij zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met het begeleiden van de ruiters met een

beperking tijdens hun wekelijkse paardrijlessen en met het op-/afzadelen van de paarden!

 

Het gaat om deze dagen en tijden

 

Dinsdagavond 18:30-20:00 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Woensdagmiddag 16.00-17.00 uur 3 vrijwilligers gezocht!
Donderdagmiddag 13.45-14.15 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Vrijdagochtend 10.15-10.45 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Zaterdagmiddag  13.15-14.25 uur 2 vrijwilligers gezocht!

 

Vrijwilligers zijn minimaal 14 jaar oud, hebben ruime ervaring met paarden en voelen zich betrokken bij

mensen met een beperking. Als vrijwilliger ben je bereid om wekelijks op dezelfde dag en tijd de ruiters

te ondersteunen.

 

Kun je op een van bovengenoemde tijdstippen en wil je graag elke week komen helpen?

Dan vinden wij het heel fijn als je dat aan ons laat weten! De instructrices vertellen je er meer over. 

 

vakantie

Wat staat er op je rug?

 

 

Vanaf vandaag kun je bij de instructrices een capuchontrui met opdruk van Manege Gooi en Eemland kopen.
De opbrengst komt ten goede aan de stichting!

 

 

De truien zijn in 2 kleuren te bestellen: rose en blauw.

 

Wil je eerst passen?
De pasmodellen hangen in de kantine in alle maten voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Je betaalt vooraf 25 euro voordat de trui besteld wordt. Je kunt contant betalen of per pin.

Opleiding Manege Instructeur van de Manege & Ruiter Bond iets voor jou?