Paarden

Adopteer een paard of pony sponsor de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland. Lees meer over de mogelijkheden


Amigo een voskleurige ruin met blonde manen & staart bij Manege Gooi en Eemland in Bussum

 Amigo

 

Americo [ stamboeknaam ]

Haflinger [ ras ]

(Aragon x Wallenstein)

1,50 meter [ schofthoogte ]

30 april 2009 [ geboortedatum ]

 

Een voskleurige ruin met blonde manen en staart. Hij staat sinds begin november 2013 op de manege. Amigo heeft in het verleden niet deelgenomen aan wedstrijden. Hij is eigendom van de manege. Amigo is een rasechte Haflinger; hij heeft niet alleen prachtige blonde lokken maar kan soms ook behoorlijk eigenzinnig zijn. Hij was pas 4,5 jaar oud toen hij bij ons op de manege kwam, en ondanks zijn jonge leeftijd is hij best heel braaf. De wat meer ervaren ruiters zonder beperking kunnen fijn op hem rijden. Amigo is niet lui maar ruiters moeten aan de slag om hem aan het werk te zetten.  Amigo doet zijn naam eer aan; hij is een echte vriend. Voor iedereen, mens en dier!


Bo de Welsh C pony van Manege Gooi en Eemland

 Appie

 

Appie[ stamboeknaam ]

Rheinlander [ ras ]

(Abanos x Weltmeyer)

1,68 meter [ schofthoogte ]

1 juni 2006 [ geboortedatum ]

 

Appie is een hele mooie zwarte ruin. Dat hoef je hem niet te vertellen, hij weet dat hij mooi is! Op stal is het een grote knuffel en met rijden daagt hij de ruiter nog wel eens uit. Hij staat hier in bruikleen en heeft bij zijn eigenaar Z-dressuur gelopen. 


Bo de donkerbruine ruin Welsh C pony van Manege Gooi en Eemland

Bertje

 

Bertus [ stamboeknaam ]

Haflinger [ ras ]

(Onbekend)

1,45 meter [ schofthoogte ]

1 mei 2005 [ geboortedatum ]

 

 


Bo de donkerbruine ruin Welsh C pony van Manege Gooi en Eemland

Bo

 

Botje [ stamboeknaam ]

Welsh C [ ras ]

(Onbekend)

1,38 meter [ schofthoogte ]

2 juni 2010 [ geboortedatum ]

 

Botje is een donkerbruine ruin sinds eind 2015 in eigendom van de manege. Bo is een stoere pony die heel sterk is. Dit weet hij zelf heel goed en maakt daar vaak misbruik van. Hoe wij dit weten: je ziet hem nog wel eens los lopen op het terrein, ergens daar achter loopt iemand opzoek naar Bo.


Grietje van Manege Gooi en Eemland in Bussum

Grietje

 

Graphic Design [ stamboeknaam ]

KWPN [ ras ]

(Oscar x Faram)

1,62 meter [ schofthoogte ]

11 mei 2011 [ geboortedatum ]

 

Grietje is bij ons in 2016 gekomen zij was toen nog niet zadelmak. Dit hebben wij in alle rust zelf gedaan maar vanaf het begin leek het alsof zij zadelmak geboren was. Zij heeft nooit gebokt of stout gedaan. Het enige wat zij moeilijk vond in het begin was het sturen. Inmiddels loopt zij heerlijk mee in de lessen en is zij ook in het bos heel braaf. Onze Grietje is een grote knuffelkont. Grietje is bij ons in bruikleen.

 


Henk de Shetlander, mascotte van Manege Gooi en Eemland

 Henk

 

Omega vd Koerberg [ stamboeknaam ]

Shetlander [ ras ]

(Deandy v St. Possemis x Willem vd Schaapshoeve)

1,07 meter [ schofthoogte ]

24 mei 1999 [ geboortedatum ]

 

Henk is een ruin in bruikleen. Hij is onze mascotte en kan toveren. Hij heeft drie keer per jaar een andere kleur. Hij is namelijk een moorkop schimmel. Soms is hij helemaal grijs, soms grijs met een zwart hoofd en hij is ook een periode van het jaar zwart. Henk is een echte Shetlander maar wel een hele lieve. Hij loopt met alle kleine ruiters, met en zonder beperking en hij kan ook voor het karretje of voor de slee (hebben wij wel sneeuw nodig).

 


Hertogin, de oudste dame op stal bij Manege Gooi en Eemland

Hertogin

 

Hertogin K. [ stamboeknaam ]

KWPN tuigpaard [ ras ]

(Wouter x Monarch)

1,63 meter [ schofthoogte ]

12 maart 1989 [ geboortedatum ]

 

Hertogin de koningin van de stal. Zij is in januari 2002 bij ons op de manege gekomen. Zij is in eigendom van de manege. Vanaf dag 1 is zij de bazin op stal. Vooral de eerste jaren was het een merrie met een zeer grote gebruiksaanwijzing. Maar eigenlijk alleen bij ruiters zonder beperking want zit er een ruiter op haar rug met een beperking is zij onze nummer 1!

 

 


Miny de Welsh pony van Manege Gooi en Eemland in Bussum

Miny

 

Miny 

Welsh [ ras ]

(afstamming onbekend)

1,35 meter [schofthoogte ]

28 mei 2003 [ geboortedatum ]

 

Miny is een koffie vos merrie. Zij is sinds najaar 2008 in eigendom van de manege. Miny had een paar jaar nodig om een brave kinderpony te worden. Nu zij weet hoe het werkt doet zij het fantastisch. Zij is favoriet met alle wedstijden en loopt ook vaak in de prijzen. Op stal is zij niet altijd even lief en vind poetsen en getuttel helemaal niets.


Sandor een sterk, lief en groot paard met een mooie zwarte kleur bij Manege Gooi en Eemland in Bussum

Sandor

 

Sandor [ stamboeknaam ]

KWPN [ ras ]

(Kenwood x Boreas)

1,72 meter [ schofthoogte ]

24 mei 1999 [ geboortedatum ]

 

Sandor is in het najaar van 2016 bij ons gekomen. Voor dat hij bij ons kwam heeft hij een aantal jaren als recreatiepaard ritten gelopen op Texel. Sandor is een sterk, lief en groot paard met een mooie zwarte kleur. Hij is inzetbaar voor alle ruiters in het bos en in de rijbaan vanwege zijn goede karakter & inzet. Sandor is in eigendom van de manege.


Shablis de vos kleurige merrie bij Manege Gooi en Eemland in Bussum

Shablis

 

Shablis R [ stamboeknaam ]

KWPN  [ ras ]

(afstamming onbekend)

1,65 meter [ schofthoogte ]

27 oktober 1999 [ geboortedatum ]

 

Een echte merrie qua karakter, vos kleurig en sinds april 2015 in eigendom van de manege. Zij is een held op sokken en neemt niet graag het voortouw. Wel staat zij in de rangorde erg hoog, de waker van de kudde. Op stal is zij heel lief en houdt van kroelen, vooral boven haar staart. Het is een hoog afgerichte merrie


Sil van Manege Gooi en Eemland

Sjonnie

 

Roeltje [ stamboeknaam ]

Tinker [ ras ]

(onbekend x onbekend)

1,54 meter [ schofthoogte ]

12 juni 2007 [ geboortedatum ]

 

Sjonnie is een grote dikke Tinker met hele mooie lange sokken. Hij heeft een lief karakter maar is wel af en toe erg wakker. Ondanks de korte tijd dat Sjonnie er is, wordt hij al veelzijdig ingezet, zowel bij de valide als invalide ruiters. In de paddock speelt hij regelmatig de macho samen met Milou. Sjonnie is sinds september 2017 bij ons in bruikleen.


Spekkie een geweldige vos merrie bij Manege Gooi en Eemland in Bussum

Spekkie

 

Redjeki [ stamboeknaam ]

NRPS [ ras ]

(Respect x Wilhelmus)

1,64 meter [ schofthoogte ]

13 april 1999 [ geboortedatum ]

 

Hier zouden wij er wel tien van willen hebben. Wat een geweldige vos merrie is Spekkie. Zij staat bij ons sinds november 2013 in bruikleen. Deze merrie is zeer goed geschoold en heeft bij de vorige eigenaar ZZ-licht dressuur gelopen. Dit maakt het paard voor veel ruiters een feestje om op te rijden. In het begin waren er nog regelmatig programmeer fouten. Dat zij onze ruiters nog niet begreep en opeens allemaal moeilijke kunstjes ging doen.
Nu is zij hieraan gewend en weet zij dat dat allemaal niet meer hoeft. Maar zit er een ruiter op die het vraagt.....doet zij het nog steeds.


Troy een KWPN, Gelders type op Manege Gooi en Eemland

Troy

 

Troy [ stamboeknaam ]

KWPN, Gelders type [ ras ]

(Koss x Bazuin)

1,71 meter [ schofthoogte ]

14 mei 2000 [ geboortedatum ]

 

Troy is in 2010 bij ons op de manege gekomen. Deze grote stoere donkerbruine ruin heeft voordat hij bij ons kwam Z2 dressuur gelopen en werd hij ingezet in de mensport. Troy is een echte diesel maar is hij warm dan laat hij zien wat hij in zijn mars heeft. In het voorjaar heeft hij in het bos/hei behoorlijk veel babbels maar naarmate het warmer wordt, is hij liever en rustiger. Troy is in eigendom van de manege.


TumTum de pony van Manege Gooi en Eemland met een bliksem bless!

TumTum

 

TumTum [ stamboeknaam ]

Onbekend [ ras ]

(afstamming onbekend)

1,32 meter [ schofthoogte ]

1 mei 2004 [ geboortedatum ]

 

Deze vos kleurige kleine merrie is af en toe een echte dame. TumTum is in het najaar 2009 bij ons op de manege gekomen. TumTum is op stal erg eigenwijs en daarom doen wij haar altijd buiten de box poetsen en opzadelen. Met rijden is het een lieve kinderpony zowel in de rijbaan als in het bos en als wij gaan springen dan laat TumTum zien dat zij dit heeeeeeeel goed kan. TumTum is in eigendom van de manege.


Winston de vos ruin bij Manege Gooi en Eemland in Bussum

Winston

 

Winston [ stamboeknaam ]

KWPN Tuigpaard [ ras ]

(Larix x Droomwals)

1,64 meter [ schofthoogte ]

10 juni 2003 [ geboortedatum ]

 

Winston is een vos ruin die sinds februari 2017 bij ons op de manege staat. Hij is nieuwsgierig en ziet graag alles. Hij is in het begin van de les nog een beetje druk en loopt dan wat meer met verheven gangen (benen hoger optillen) waardoor je ziet dat hij een tuigpaard is. Op stal is het een lief paard die erg in je geïnteresseerd is. Winston is in eigendom van de manege.


Yfke van Manege Gooi in Eemland in Bussum

Yfke

 

Grytsje [ stamboeknaam ]

Fries [ ras ]

(afstamming onbekend)

1,58 meter [ schofthoogte ]

10 juni 2010 [ geboortedatum ]

 

Yfke is in de lente van 2016 bij ons op de manege gekomen. Yfke is een kleine Fries die helaas aan 1 oog blind is. Hierdoor houdt zij haar hoofd een klein beetje scheef. Met rijden heeft zij daardoor ook echt een voorkeurskant. Yfke heeft een hele fijne draf waardoor zij heerlijk zit ook zonder zadel. Galopperen is nog niet haar sterkste punt. Yfke is in eigendom van de manege