Manege Gooi en Eemland

Let op!

 

Wij vragen je begrip voor de maatregel

 

Zoals bij bijna alle paardenliefhebbers uit het Gooi bekend is, is er een ernstig besmettelijk virus ( de neurologische variant van rhinopneumonie) opgedoken op een grote pensionstal in Eemnes ( Heidehoek).

 

Ben je hier de afgelopen week ( herfstvakantie) op bezoek geweest of kom je daar nog om wat voor reden dan ook, dan moeten wij je helaas tijdelijk de toegang tot ons terrein ontzeggen. Dit om onze ( veelal oudere) paarden in bescherming te nemen tegen dit ook regelmatig dodelijke virus. 

 

 

 

 

Paardrijden op Manege Gooi en Eemland

 

Manege Gooi en Eemland verzorgt paardrijlessen voor ruiters met en zonder beperking. Op de manege rijden wekelijks 275 ruiters, waaronder 150 ruiters met een beperking. 

 

Het manegecomplex bestaat uit een ruime lichte hal met binnenbak en de paardenstallen, de buitenbak, de longeercirkel, drie paddocks en een grote hooischuur. De manege ligt direct aan de rand van het Goois Natuurreservaat in Bussum. Deze voortreffelijke ligging zorgt ervoor dat het maken van buitenritten voor al onze ruiters mogelijk is!

De manege heeft verschillende paarden en pony’s voor de lessen. Nieuwsgierig naar onze viervoeters, lees alles over de paarden.

 

Veiligheid, ontspanning en plezier staan voorop

 

Correct omgaan met paarden vinden wij erg belangrijk. Je leert hoe je op een goede manier omgaat met je paard in de rijles of terwijl je het paard verzorgt. Vanaf je eerste meters te paard, let de instructeur op je houding en zit. 

 

Veel van onze ruiters zien de wekelijkse paardrijles als een uitje, genieten van contact met het paard en de mederuiters.

 

Paardrijden is een gezellige sport en dat proberen wij iedereen mee te geven!

Volg ons op Facebook

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Like (Vind ik leuk) onze Facebook pagina