nieuwsflits

artikel Naardernieuws.nl

29 juni 2016

Waar blijven de vrijwilligers

NAARDEN - Zwemles geven aan kinderen met een motorische beperking. Dat doet de Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland al 50 jaar. Atie de Koo is er sinds het begin bij, maar trekt nu aan de bel. Want waar blijven de vrijwilligers? En voor hoe lang kunnen ze de zwemlessen nog blijven aanbieden in zwembad de Lunet?

Lees het hele artikel, het staat in Naardernieuws.nl

Naardens compliment

Op 24 maart 2015 is "onze" Atie de Koo met het A-Team van de Grote Kerk in Naarden in het zonnetje gezet door de gemeente Naarden tijdens het uitreiken van het Naardens Compliment.

Het Naardens Compliment is de jaarlijkse vrijwilligersprijs die door de gemeente Naarden wordt uitgereikt aan vrijwilligers. Het Compliment werd uitgereikt door wethouder Miriam van Meerten. Samen met het hechte A-Team voert Atie diverse werkzaamheden uit ten gunste van de Grote Kerk. Denk bijvoorbeeld aan assisteren bij het opbouwen en afbreken van podia voor concerten, fungeren als suppoost, bezoekers naar hun stoel begeleiden en informatie verstrekken over vestingstad Naarden of het gebouw van de Grote Kerk. Ook is het A-Team enthousiast als het aankomt op klussen; met een grote mate van vanzelfsprekendheid wordt alles bijgehouden en geregeld.

Het Naardens Compliment is niet alleen een mooie erkenning voor het verrichte vrijwilligerswerk, er hoort ook een leuke prijs bij. Atie en het A-Team hebben een beeldje en een cheque ter waarde van 300 euro ontvangen. Deze cheque mag door de winnaars bestemd worden voor een goed doel dat zij zelf bepalen.

www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaalnieuws

Josh Renkema (9) sporttalent 2014

Josh Renkema is in november 2014 door het Fonds Gehandicaptensport uitgeroepen tot Sporttalent van het Jaar. Deze eer valt Josh te beurt omdat hij zich telkens weer volop inzet om te kunnen genieten van het zwemmen. De 9-jarige Josh heeft een open rug en is daardoor rolstoelgebonden. Dit is voor hem echter geen belemmering om hard te trainen in het zwembad.

Josh komt 2x per week zwemmen in de Lunet. Ondanks dat hij zijn benen bijna niet kan bewegen doet hij sinds kort mee met wedstrijden zwemmen. Zwemmen is echt zijn lust en zijn leven! Ook wordt hij al gevolgd door het Paralympisch juniorenzwemteam, zij zouden hem graag in het team willen opnemen!

Vind je het leuk om te bekijken hoe Josh zijn hobby beoefent en hoe blij hij was met zijn benoeming tot Sporttalent van het Jaar 2014?

Bekijk de filmpjes!

Wij zijn supertrots op Josh en hopen dat hij nog heel lang zo fanatiek kan blijven zwemmen!