activiteiten

Diplomazwemmen

We zwemmen 1 à 2 keer per zwemseizoen af voor het officiële zwerm-ABC, het Snorkeldiploma 1-2-3 en het Survivaldiploma.

Familiezwemmen

Het familiezwemmen vindt twee keer per jaar plaats: de eerste zwemochtend in januari en de laatste zwemochtend voor de zomervakantie. Tijdens het familiezwemmen is er geen les en mag de hele familie gezellig mee het zwembad in.

Pyjamazwemmen

De naam geeft het al aan: zwemmen in pyjama! Iedereen, dus ook de instructeurs, zwemmen dan in hun pyjama! Vader of moeder mag ook mee het water in, uiteraard ook in pyjama... De zwemlessen gaan tijdens het pyjamazwemmen gewoon door.

Dick van Veen Estafette

Deze estafette is vernoemd naar onze helaas te vroeg overleden voorzitter van de werkgroep Zwemmen, dhr. Dick van Veen. Tijdens de estafette zwemmen broertjes en zusjes tegen elkaar, net zoals neefjes en nichtjes, vaders en moeders en zelfs opa’s en oma’s. De instructeurs gaan ook de strijd met elkaar aan. Zij vormen altijd het sportieve slot van de estafette.

In het zonnetje

Piet Muller plaquette

Jaarlijks wordt de Piet Muller plaquette uitgereikt aan één van onze jonge zwemmers. Piet Muller was één van de oprichters van Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland. De plaquette kan worden verdiend door een jeugdige zwemmer/zwemster die een bijzondere prestatie heeft geleverd, of bijzonder veel doorzettingsvermogen heeft getoond en daarbij zeer regelmatig aanwezig is geweest.

Jaap Blokker bokaal

In december 2012 is voor de eerste keer de Jaap Blokker bokaal uitgereikt. Deze bokaal is speciaal voor onze oudere zwemmers. Jaap Blokker is gedurende 26 jaar voorzitter geweest van de Stichting. Hij was zeer begaan met en betrokken bij het zwemmen. Na het overlijden van deze bijzondere man is de Jaap Blokker bokaal ingesteld. Zijn vrouw Els Blokker heeft, in de gedachtegang van Jaap, ervoor gekozen de bokaal jaarlijks uit te reiken aan een volwassen zwemmer/zwemster. De bokaal kan worden verdiend door diegene die een bijzondere prestatie heeft geleverd, of bijzonder veel doorzettingsvermogen heeft getoond en daarbij zeer regelmatig aanwezig is geweest.