Nieuws archief


Update CORONAREGELS [ November 2021]

 

Wij volgen de huidige corona regels van het RIVM

Iedereen mag binnen en buiten sporten. Voor sportbeoefening op binnensportlocaties is vanaf 18 jaar het coronatoegangsbewijs verplicht.

Dit geld voor zowel sporters als publiek.

 

Wij vragen bij onze bezoekers van onze binnen accommodatie vanaf 18 jaar hun coronatoegangsbewijs te tonen.

 

Vriendelijke groet, 

Team manege Gooi en Eemland


In memoriam Henk Riesmeijer

 

 

Op vrijdag 13 november 2020 is ons bestuurslid en vicevoorzitter
Henk Riesmeijer overleden. Henk kwam in 2014 bij ons binnen: een keurig heer in pak, met hoed op en in een snelle rolstoel. Een bijzondere verschijning. Op vrijdagochtend reed hij zijn eerste les op Quibus. Al snel werd duidelijk dat Henk veel ervaring had met paarden en paardrijden en die kennis wilde hij graag met ons delen. Hij heeft zelfs de Grand Prix gereden! Daarnaast bleek Henk vanuit zijn arbeidzame leven (psycholoog en mediator) ook veel ervaring te hebben met mensen, teams en besturen. December 2015 is hij toegetreden tot ons bestuur. En zo kon er een unieke samensmelting ontstaan van kennis en ervaring, een leven lang opgebouwd, met (paarden)sport, hobby, werk en interesse.

We hebben Henk leren kennen als: bevlogen bestuurder met een zeer heldere blik, inspirator, super inval instructeur, fijne gesprekspartner, mensenmens, paardenmens, vraagbaak op zoveel gebieden...en dan niet te vergeten…gewoon als Henk.

 

 

‘Gewoon’ Henk die haast ongemerkt alles en iedereen inspireerde, waar nodig ondersteunde en meenam om de net weer ‘next level’ versie van jezelf te worden, als mens, als team en als organisatie, zo ook onze sportclub. We moeten nu allemaal verder zonder deze bijzondere en veelzijdige man. Dankjewel Henk voor wie je was en wat je daarmee voor onze Stichting en voor ons allen hebt betekend.

Download
Rouwkaart Henk Riesmeijer.pdf
Adobe Acrobat document 109.8 KB

29 april starten de (jeugd) lessen weer

Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 21 april hebben de KNHS en de brancheorganisaties gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is. Dat betekent voor ons dat wij langzaam, gedeeltelijk, de lessen weer gaan opstarten vanaf woensdag 29 april. Dit heeft voor iedereen consequenties, waar wij ons met z’n allen aan moeten gaan houden, anders kan het geen doorgang vinden.

 

 

REGELS
Er zijn regels opgelegd waar wij ons strikt aan moeten houden:

 1. de kantine blijft dicht
 2. geen ouders/begeleiders naast de rijbaan.

Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw kind op de fiets te laten komen, of uw kind af te zetten en zelf weer weg te gaan en na de les op te halen.

 

Wanneer aanwezig voor de les?
De pony’s staan opgezadeld klaar, de kinderen kunnen max.10 min voor de les aankomen of worden gebracht.

 

Looproute
We hebben een looproute aangebracht: binnenkomen via de voordeur en dan eerst handen wassen, daarna direct doorlopen naar stal waar je kunt zien op de lijst op welke pony/paard je mag rijden en bij die pony/dat paard wachten tot je geroepen wordt om naar de buitenbak te komen.

 

In de buitenbak rijden
Houd er dus rekening mee dat we onder alle weersomstandigheden in de buitenbak rijden.

Tijdens het opstappen zullen wij uw kind zo goed mogelijk helpen met opstappen, maar wij proberen ook de 1,5 meter grens in acht te nemen. Ook wij moeten ons zelf en onze families beschermen.

 

Na de les
Na de gereden les gaat elke ruiter direct weer naar huis.

 

Ruiter/amazone met ziekteverschijnselen

Hebben kinderen ziekteverschijnselen, koorts/verkoudheid, ook bij milde klachten dan moeten zij thuisblijven! Alle overige regels van het RIVM zijn op het hele bedrijf van toepassing.

 

Wij zijn ontzettend blij met deze versoepeling en gaan ervan uit dat eenieder zich goed aan de regels houdt en op tijd is voor zijn of haar paardrijles.

 

Helaas nog geen lessen voor

 1. Ruiter/amazone met een beperking
  De staplessen en de zelfstandig rijdend gehandicapten 60/45 min lessen, kunnen helaas voorlopig nog geen doorgang vinden. Dit omdat wij niet binnen de regels de hulp/zorg kunnen bieden die er op dat moment nodig is.

 2. Volwassen ruiter/amazone
  De reguliere volwassen lessen zullen voorlopig nog niet doorgaan. Wel doen we een beroep op een aantal van deze ruiters om te helpen met het geven van voldoende beweging van onze paarden door de hele week heen. Wij nemen zelf met deze ruiters contact op.

"coronavirus"

UPDATE MaanDAG 16 MAART 2020

 

De Manege is geheel gesloten.

Geachte  Ruiters, Ouders / Begeleiders,

 

Sinds maandag 16 maart zijn alle sportclubs vanwege het indammen van het coronavirus gesloten. Ook ons manege-bedrijf is geheel gesloten in ieder geval tot 6 april. Hou onze website en Facebook in de gaten voor een update!
Het gehele manege team 

Update zondag 15 maart 2020

 

Geachte  Ruiters, Ouders / Begeleiders,

Maandag 16 maart vervallen alle lessen.

 

Voor alle ruiters met beperking | lessen stoppen | ingang per direct

Gezien de ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben we besloten om onze lessen voor ruiters met een beperking tot nader order te stoppen (ingang per direct).  Dit besluit hebben we genomen omdat er tijdens onze gehandicapten lessen meer bedrijvigheid/personen aanwezig moeten zijn zoals alle extra vrijwilligers. Ook de kwetsbaarheid van onze ruiters met beperking hebben we in onze beslissing mee genomen.

 

Overige lessen | maandag 16 maart vervallen alle lessen!

 

Maandag 16 maart volgt nieuwe informatie.

 

Met vriendelijke groet, 

Het hele manege team

 

Vrijdag 13 maart 2020

Beste Ruiters, Amazones, ouders en/of begeleiders.

 

Door de actuele ontwikkelingen voor het indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart, dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities.

 

Ook wij geven hier gehoor aan, en annuleren de Dressuur Wedstrijden van 29 Maart en 03 April. Wij zullen ons buigen over een nieuwe datum voor deze wedstrijden.  De reguliere lessen gaan vooralsnog gewoon door.

 

Verzoek: hou je aan de voorschriften van het RIVM

 • Bij milde verkoudheidsklachten niet naar de manege komen
 • Broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetje zo min mogelijk mee nemen naar de manege

 

Met vriendelijke groeten,

Het gehele manege team


Ponyochtend 

 

Op Donderdag 20 februari organiseren wij een leuke ponyochtend. 

 

We gaan spelletjes doen, pony beschilderen, je krijgt theorie en we gaan natuurlijk ook rijden. Maar ook nog veel meer!

 

Je blijft de hele dag, van 09.00 tot 13.00 uur, op de manege. 
Tussen de middag krijg je een lekkere lunch.

 

Inschrijven voor de ponyochtend doe je bij de instructeur.

 

De kosten zijn € 25,- inclusief de lunch.


 

met spoed Vrijwilligers gezocht !

Wij zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met het begeleiden van de ruiters met een

beperking tijdens hun wekelijkse paardrijlessen en met het op-/afzadelen van de paarden!

 

Het gaat om deze dagen en tijden

 

Dinsdagavond 18:30-20:00 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Woensdagmiddag 16.00-17.00 uur 3 vrijwilligers gezocht!
Donderdagmiddag 13.45-14.15 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Vrijdagochtend 10.15-10.45 uur 2 vrijwilligers gezocht!
Zaterdagmiddag  13.15-14.25 uur 2 vrijwilligers gezocht!

 

Vrijwilligers zijn minimaal 14 jaar oud, hebben ruime ervaring met paarden en voelen zich betrokken bij

mensen met een beperking. Als vrijwilliger ben je bereid om wekelijks op dezelfde dag en tijd de ruiters

te ondersteunen.

 

Kun je op een van bovengenoemde tijdstippen en wil je graag elke week komen helpen?

Dan vinden wij het heel fijn als je dat aan ons laat weten! De instructrices vertellen je er meer over. 

 


Mededeling bestuur

 

 

Zo af en toe gebeuren er dingen die niet te voorzien zijn. Karin, onze oud-voorzitter had te kennen gegeven door privéomstandigheden niet meer voldoende energie en tijd beschikbaar te hebben om haar taak op een goede manier te kunnen invullen en juist toen werden we door een meedenkende ouder attent gemaakt op iemand met uitstekende capaciteiten om het voorzitterschap van onze stichting op zich te kunnen nemen. Die daarbij bovendien beschikt over een zeer uitgebreid netwerk, zowel hippisch als bestuurlijk.

 

 
Nadat er wederzijds goed over te hebben gebrainstormd accepteerde Eric de nominatie en met volle energie nam hij de touwtjes in handen.

Echter, op een gegeven moment bleek dat zijn gezondheid opname in het ziekenhuis noodzakelijk maakte en tot onze grote spijt resulteerde dat in de, voor ons teleurstellende conclusie dat hij, gedwongen door zijn fysieke mogelijkheden, zijn taken als manegebestuurder moest neerleggen.

 

Daarnaast is ook Karin tot de conclusie gekomen dat de veranderingen in haar privéleven, met daarbij een nieuwe baan met veel verantwoordelijkheden, niet meer goed verenigbaar is met het lidmaatschap van ons bestuur. Ook zij treedt daarom terug als actief bestuurder, maar gelukkig blijft zij wel als vrijwilliger daar waar mogelijk de werkzaamheden ondersteunen. Uiteraard zal op passende wijze en met dank voor alles wat zij voor de stichting hebben betekend, aandacht aan hun afscheid worden geschonken.

 

De overige bestuurders hebben geconstateerd dat de staat van onze stichting gelukkig stabiel en gezond is en dat daarom even rustig de tijd kan worden genomen om een stevig fundament voor de toekomst te leggen met de huidige functionarissen.

 

Vooralsnog zal de stichting bestuurd worden door: 

Henk Riesmeijer  [ vicevoorzitter en waarnemend voorzitter ]

Lisette Bakker  [ secretaris ]

Cees Stokkink  [ penningmeester ]

Reimeke Spanjaard  [ juridische- en personeelszaken ]

Ellen Barneveld  [ bedrijfsleiding ]

 

Ondanks de maatschappelijk en sociaal moeilijke tijden kunnen en gaan we er gezamenlijk iets moois van maken.

 

Namens bestuur en medewerkers, 

Henk Riesmeijer 


Brand manege in de media

Maandag 19 februari 2018 is er brand op de Manege Gooi en Eemland. Door adequate handelen van de instructrices en hulp van buurtbewoners werden snel de paarden en bezoekers in veiligheid gebracht. Verschillende berichten verscheen in de media.

 

  

Eerste lesdag

 

Jeugd & ruiters met beperking
Dinsdag 4 september 2018 voor de jeugd & ruiters met een beperking

 

Volwassen ruiters
Maandag 10 september 2018 voor de volwassen ruiter

 

Wil je weten welke evenementen er aankomen?

kijk snel in de agenda

 

 

 

Let op Giesbeek-gangers

 

Dit jaar is de week van het Giesbeek kamp anders dan voorgaande jaren. Plan alvast de nieuwe datum in je agenda. Niet zoals altijd maar nu in week 30. Het Giesbeek kamp is van maandag 22 juli tot en met zaterdag 27 juli 2019.

 

Giesbeek kamp

We zijn het zo gewend, altijd dezelfde week naar Giesbeek. Dit jaar is het net even anders.

 

Giesbeek Kamp 2019

Week 30

Maandag 22 juli t/m zaterdag 27 juli 2019

Lid van Rabobank Gooi en Vechtstreek?
Dan is jouw stem geld waard 

Tover een glimlach op het gezicht van een ruiter met een beperking, gewoon met je stem. Help mee ruiters een uurtje ontspanning & plezier te geven. Geef je stem voor de aanschaf van een therapie pony voor ruiters met een beperking. 

 

                    Direct stemmen

 

 

Lid van Rabobank Gooi en Vechtstreek? Stem vanaf dinsdag 5 maart op de Clubkas campagne

Van 5 t/m 25 maart 2019 mag jij als lid van Rabobank Gooi en Vechtstreek drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op Stichting Sportclub Gehandicapte Gooi en Eemland. Elke stem is geld waard! 

 

Clubkas campagne voor de aanschaf van een therapie pony

De Rabobank Gooi en Vechtstreek organiseert de Clubkas en stelt € 75.000,- beschikbaar speciaal voor verenigingen en stichtingen. Stichting Gehandicapten Gooi en Eemland doet mee. Jouw stem is geld waard voor de aanschaf van een therapie pony voor ruiters met een beperking.

 

Hoeveel is mijn stem waard?

De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal bedrag van € 75.000,- te delen door het aantal uitgebrachte stemmen. De Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland ontvangt het aantal stemmen maal het bedrag dat een stem waard is.

 

Hoe meer, hoe beter

Heb je familie of vrienden die lid zijn van Rabobank Gooi en Vechtstreek? Vraag of zij ook willen stemmen voor de therapie pony.

 

Stem voor 25 maart op Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland

 

Let op!

Je bent niet automatisch lid als je klant bent van de Rabobank Gooi en Vechtstreek. 

Nu lid worden om te stemmen, is helaas niet mogelijk.

 

 

 

Zaterdag 27 april 2019

 

Op Koningsdag is de manege gesloten 

 

Laatste lesdag 2019 paardrijden voor de zomervakantie bij Manege Gooi en Eemland
Photo by Charles "Duck" Unitas
Photo by Charles "Duck" Unitas

Kom jij ook op onze vrijwilligers borrel

 

 

Vrijdag 8 november vanaf 18.30 uur

ben je van harte welkom voor een hapje en een drankje.

 

 

Laat je weten dat je komt?

Intekenen in de map op de grote tafel, of stuur een mail.

 

Let op!

 zondag 29 oktober 2017

WIJ VRAGEN JE BEGRIP VOOR DE MAATREGEL

 

Zoals bij bijna alle paardenliefhebbers uit het Gooi bekend is, is er een ernstig besmettelijk virus ( de neurologische variant van rhinopneumonie) opgedoken op een grote pensionstal in Eemnes ( Heidehoek).

 

Bent je hier de afgelopen week ( herfstvakantie) op bezoek geweest of kom je daar nog om wat voor reden dan ook, dan moeten wij je helaas tijdelijk de toegang tot ons terrein ontzeggen. Dit om onze (veelal oudere) paarden in bescherming te nemen tegen dit ook regelmatig dodelijke virus. 

 

Kerstperiode gesloten ?

 

 

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is de manege gesloten.

 

Dinsdag 2 januari 2018 beginnen de lessen weer.


rijlessen manege gooi en eemland in bussum

woensdag 22 november 2017

Geen lessen op 3 dec

 

Zondag 3 december 2017 vervallen alle lessen. Er is een wedstrijd "Knoop in je zakdoek" op de manege. 

 

 

 


woensdag 22 november 2017

5 December geen lessen s'avonds

 

De manege is dinsdag 5 december vanaf 18:00 uur gesloten in verband met Sinterklaas.

 

 

 


Winterse Springles 27, 28 en 29 december 2017

Mini Winter Dagkamp 2017

Extra wedstrijd dagen erbij !

Het regent inschrijvingen voor de dressuur competitie. Tijd om extra wedstrijddagen in de agenda te zetten.

 

Extra dagen

 • Zondag 4 februari 2018 [14:00 - 17:00 uur]
   
 • Zondag 18 februari 2018 [14:00 - 17:00 uur]

Twee extra wedstrijd dagen. Nu kan je je ook weer opgeven voor de competitie.

 

Vol=Vol

Wil je meedoen, schrijf je snel in, want vol = vol

 

Let op!
De extra wedstrijden zijn speciaal voor ruiters die nog geen plek hebben voor de competitie.

 

 


Eerste lesdag

 4 september 2017

 

De zomervakantie is voorbij, de paarden en pony's zijn uit de wei.

Alles begint weer school, werk en sporten. De paarden en pony's staan te popelen om weer te beginnen.

 

jeugd en ruiters met een beperking

dinsdag 5 september 2017

 

volwassen ruiter

maandag 11 september 2017


7 augustus 2017

Voor onze geweldige vrijwilligers

 

 

In het nieuwe seizoen zetten wij, jullie twee dagdelen centraal. We willen jullie laten merken dat we jullie enorm waarderen en daarom een beetje verwennen met een avondje film. Wel met een educatief tintje. Daarnaast willen we (nog eens) samen doornemen wat je zoal tegenkomt in je vrijwilligerswerk op Manege Gooi en Eemland. We willen een stukje informatie met jullie delen en dat in de praktijk oefenen. 

 

 

 

 

Zet in je agenda

 • Zaterdag 16 september vanaf 19.30 - Gezellige film avond met een educatief theoretisch tintje
 • Zondag 29 oktober vanaf 14.00 praktijkmiddag - De situaties oefenen door jullie en instructieteam aangedragen

 

Voorbereiding

 

We willen bij de bijeenkomsten vooral tijd besteden aan film & de praktijk. Omdat we de theorie ook heel belangrijk vinden, vragen we jullie om een stukje voorbereiding. Op de website vind je de hand-out. Klik de link aan en je ontvangt de download.

 

Lees deze handleiding voor onze vrijwilligers zorgvuldig door. Vragen over de inhoud kan je na de film stellen. Je kan dan ook de situatie die je graag wilt oefenen, aandragen voor de tweede bijeenkomst. De tweede bijeenkomt gaan we hier ook mee beginnen. Daarnaast kan je aangeven of je nog iets mist in de hand-out.

 

Als je niet komt, ontvangen we graag een afmelding per email

Ook graag een berichtje sturen als je maar 1 van de 2 bijeenkomsten kan.  


5 augustus 2017

SAVE THE DATE

Dressuur competitie

 

Er staan dressuurwedstrijden op de agenda

voor de jeugd- en volwassen ruiter zonder beperking & ruiter met beperking [zelfstandig rijdend]

 

 

Data

Zondag middag, 14:00-17:00 uur

 

Kinderen t/m 13 jaar & zelfstandig rijdend gehandicapten

 

Zondag 1 oktober 2017

Zondag 12 november 2017

Zondag 14 januari 2018

 

Vrijdag avond, 19:00-22:00 uur

 

Ruiters 14 jaar en ouder

 

Vrijdag 20 oktober 2017

Vrijdag 24 november 2017

Vrijdag 26 januari 2018

 

Zondag 18 februari 2018

Kwartfinale

      

verdere informatie volgt


laatste lesdag = vrijdag 21 juli

vrijdag 7 juli 2017

 

Nog even en dan is het weer zomervakantie…..

 

Laatste lesdag

vrijdag 21 juli 2017

 

Onze eerste lesdag 

dinsdag 5 september 2017 voor de jeugd en ruiters met een beperking

maandag 11 september 2017 voor de volwassen ruiter

 

Wil je weten wat er nog te doen is voor de zomervakantie, kijk snel in de agenda


23 juli 2017 vrij rijden op manege Gooi en Eemland in Bussum

Kom jij gezellig vrij rijden 23 Juli?

 

donderdag 15 juni 2017

 

Zondag 23 juli is er de mogelijkheid om vrij te rijden (dus zonder instructie). Tijdens het vrijrijden wordt er door het personeel wel een oogje in het zeil gehouden.

 

Je allerlaatste kans nog even op het paard te zitten voor de kampen en het weide seizoen.

Inschrijven kan bij een van de instructrices in het kantoor.

Een uur vrij rijden kost 10,= euro

 

Geef je snel op want vol=vol

 

 

 

Tijdens lessen houdt je instructrice in de gaten of alles wel veilig gebeurt en de bak netjes verdeelt blijft zodat iedereen fijn kan paardrijden.

Bij het vrij rijden gaan andere bakgebruikers en wij er vanuit dat je op de volgende dingen let:

 

 • in of uit de rijbaan gaan, roep "deur vrij" 
 • op- of afstijgen op de A-C lijn
 • een snellere gang heeft altijd voorrang
 • geef elkaar de ruimte met passeren en niet snijden
 • eerste & laatste 10 minuten stappen, wissel regelmatig de gangen af de resterende tijd
 • niet naast elkaar rijden

 


Het regent SRG bekers

dinsdag 13 juni 2017 

De uitslagen en foto’s staan nu op de website van SRG Ruiterweekend. 

Indrukwekkend hoe onze ruiters het hebben gedaan onder de gedreven leiding van juf Claas Lorier. 

Download
Uitslagen SRG Ruiterweekend 2017.pdf
Adobe Acrobat document 134.2 KB

Wat was het een mooi weekend

 • Hecht en gezellig Gooi en Eemland team
 • Geweldige vrijwilligers Esther en Kate, voor hulp en support
 • Strakke wedstrijd organisatie van het SRG team
 • Top locatie Stal Groenendaal die ook de paarden beschikbaar stelt voor de wedstrijd
 • Leuke verassende afsluiting zondag, Juf Claas en vrijwilliger Kate in actie op het paard

Een speciale ‘Dank je wel’ voor onze ruiter Marc. 

Hij kon zelf niet meedoen omdat zijn hand in het gips zat maar was er het hele weekend om de wedstrijd ruiters aan te moedigen en te steunen.


Tijdelijk andere instructrice

zaterdag 27 mei 2017

 

Door een tijdelijke verschuivingen in ons instructie team, worden een aantal lessen in de week gegeven door andere instructrices. Deze instructrices zijn geen groentjes, maar doorgewinterde juffen, met veel bak ervaring en ook zeker veel sportervaring.

 

Ze staan te popelen om aan het werkt te gaan en hun kennis aan ons over te dragen.

 

Laten we er van genieten, en er een mooie gezellige periode van maken.


2-uurs Bosrit - Het echte buitenrijden gevoel

woensdag 17 mei 2017

Lekker 2 uur op de rug van een paard over de Bussumse heide en/of de Tafelberg. 

 

Wanneer

 • Maandag 5 juni 2017 ( 2de Pinksterdag )
 • 10:00 uur

Wie

Onze gevorderde ruiter

 

Kosten

€ 35,=

 

Inschrijven

Geef je snel op bij een van de instructrices, want vol=vol


Wij doen mee

dinsdag 9 mei 2017

 

 

De Stichting Ruiterweekend Gehandicapten (SRG) organiseert eens per jaar een dressuur wedstrijd in de vorm van een ruiterweekend voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zaterdagavond is er in de kantine van Stal Groenendaal een feestavond met het thema “Apres Ski”. Iedereen is hier van harte welkom, dus ook ruiters die alleen op zaterdag of zondag starten met familie en/of vrienden.

 

 

Onder leiding van instructrice Claas vertegenwoordigen 6 ruiters Manege Gooi en Eemland bij de landelijke dressuur wedstrijd.

Helaas kan pechvogel Marc niet meedoen, zijn rechter hand/arm zit in het gips. Maar wat een team spirit heeft die jongen, hij komt zijn teamgenoten wel aanmoedigen tijdens de wedstrijd.

 

 

Wanneer

 

zaterdag 20 & zondag 21 mei 2017

 

 

Waar

 

Stal Groenendaal

Zeven Huizerstraat 154

3751 LD BunschotenManege Kampioenschap 2017

woensdag 3 mei 2017

 

M&RB ( Manege & Ruiter Bond ) manege kampioenschappen

Alle ruiters en amazones in Nederland die paardrijden op een manege, aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond, kunnen deelnemen aan de manege kampioenschappen. Voorrondes vinden plaats op de eigen manege.

 

Vijf van onze talenten, elk in hun eigen klasse, doen mee aan de halve finale!

 

Zondag 7 mei 2017

Manege Veldt

Engewormer 25

1531 MX Wormer

 

Alle deelnemers starten twee keer. Het gemiddelde van deze twee geeft aan de beste ruiters een startbewijs voor de finale op 11 juni.

 


Van Balans tot mooi Cadans

 dinsdag 18 april 2017                                      

 

 

Wat organiseert Manege Gooi en Eemland voor jou? 

Een dressuur clinic door Ingrid Gerritsen

 

 

Zondag 14 mei 2017 

van 14.00 tot 17.30 uur

Dressuur clinic door Ingrid Gerritsen

Manage Gooi en Eemland

Anne Franklaan 181 A, Bussum

 

 

Entree gratis, een vrijwillige donatie aan de Stichting wordt op prijs gesteld.

 

Ingrid Gerritsen is een internationaal dressuur amazone. Naast het rijden van paarden richt ze zich op het geven van lessen en clinics. Ingrid geeft les aan verschillende ruiters met hun paard van B tot Z en laat zien welke basisvaardigheden je nodig hebt om zover te komen.


Ruiterpaspoort

Afschrijving Lesovereenkomst 2017

 Vrijdag 31 maart 2017 

 

2017 bijdrage voor de lesovereenkomst en ruiterpaspoort komt eraan

 • Betaal jij je lidmaatschap via een automatische afschrijving, ontvang jij een e-mail over de afschrijving voor de lesovereenkomst 2017. De opdracht tot automatische afschrijving is rond 5 april 2017
 • Betaal jij je contributie op een andere manier ontvang je binnenkort van ons een geprint betalingsverzoek

Als je bij ons begint met rijlessen, dan is het verplicht sinds februari 2016 om een lesovereenkomst te tekenen. Hierin staan afspraken over betalingen, verantwoordelijkheden en verplichtingen. Als je deze hebt ingeleverd ontvang je van ons als lid van de Manege & Ruiter Bond een ruiterpaspoort. De jaarlijks terugkerende kosten hiervoor zijn € 15,00. 


Spelletjeswedstrijd Lente

maandag 27 februari 2017

 

Zondag 9 april 2017

Wij organiseren een spelletjes/-behendigheidswedstrijd op zondag 9 april.

Ruiters rijden een behendigheidsparcours dat uit verschillende obstakels en spelonderdelen bestaat. Op het inschrijfformulier kun je invullen op welk paard/pony je het liefst zou willen rijden tijdens de wedstrijd. Wij kunnen niet garanderen dat het lukt om mee te doen op je favoriet. Wij proberen rekening te houden met de door jou gemaakte keuze.

 

 

LENTE

Dit jaar is het thema lente. Wij vragen iedereen verkleed te komen, uiteraard is het niet verplicht.

Qua kleding is bijna alles mogelijk maar verplicht zijn rijlaarzen en cap.

 

Inschrijven voor zondag 26 maart 2017

 • Inschrijfgeld bedraagt 10,= per persoon
 • Heb je geen inschrijfformulier, vraag er een aan de instructrice
 • Inschrijving na 26 maart is helaas niet mogelijk in verband met het maken van de startlijst

Alle lessen op zondag 9 april vervallen

Heb jij je vaste les op zondag betaal je geen inschrijfgeld voor de spelletjeswedstrijd.


Bericht van de penningmeester - tarieven 2017

Download
Bericht Penningmeester-tarieven 2017.pdf
Adobe Acrobat document 93.5 KB

Nieuwe instructrice

Per 20 november 2016 heeft Michelle Trautig ons verlaten om haar droom na te leven als manager bij Panama in Amsterdam. Wij wensen haar heel veel succes in haar nieuwe baan.

 

Per 10 december 2016 zal Danny Lausberg het instructieteam komen versterken. We hopen dat ze snel haar draai zal vinden bij onze Sportclub en zijn nu al blij met haar enthousiaste inzet.


Deelname Parascouting dressuurwedstrijd

 

3 december 2016

 

Zondag 13 november 2016 was de parascouting dressuurwedstrijd op de Prins Willem Alexander Manege in Amsterdam. Vier van onze ruiter helden, Femke, Kaylee, Louise en Tommy, hebben deelgenomen en een geweldig resultaat neergezet. De wedstrijd is gereden door 24 ambitieuze deelnemers uit alle windstreken. Naast de Jury Mevr. Lia de Ruiter zat de KNHS bondscoach para dressuur Joyce Heuting. Samen keken ze naar alle deelnemers.

 

Onder leiding van instructrice Claas hebben de ruiters zich voorbereid op de wedstrijd. Alleen op een eigen paard was het mogelijk om een Grade III proef te rijden. Onmogelijk om een paard mee te nemen naar de wedstrijd, reden alle vier de Grade II proef, op een onbekend paard van de PWA manege. De prijsuitreiking bestond uit vijf bekers. Helaas gingen de bekers alleen naar ruiters met een eigen paard. Onder de indruk van de aanwezigheid van de bondscoach waren onze ruiters toch teleurgesteld, geen beker.

Maar wat een mooi resultaat is er behaald!

Rij je een dressuurwedstrijd heb je het over een winst- en verliespuntenregeling.

Per onderdeel in de proef krijg je een aantal punten. Je punten totaal wordt in een percentage weergegeven van het maximaal te behalen punten. Op basis van het percentage krijg je winst- of verliespunten.

 

70% en hoger 3 winstpunten

65% tot 70% 2 winstpunten

60% tot 65%  1 winstpunt. 

45% tot  50% 1 verliespunt

35% tot 45% 2 verliespunten

minder dan 35% 3 verliespunten

 

Wat hebben onze kanjers gereden, gewoon winstpunten!

 

Femke 69,05%

Tommy 67,62%

Kaylee 66,19%

Louise 62,86%

 

Wat hebben onze ruiters een mooi resultaat neergezet. De naam Manege Gooi en Eemland heeft indruk gemaakt, de kwaliteit van de ruiters en de gezellige samenhorigheid is opgevallen.

 

Dit was niet mogelijk zonder steun en support. Met speciale dank aan

 • Instructrice Claas
  enthousiaste begeleiding en training van de ruiters
 • Bestuurslid Henk
  er altijd zijn en streng, doch rechtvaardige feedback geven aan de ruiters
 • Vrijwilliger Esther
  voorlezen van de proef & helpen van de ruiters
 • Fotograaf Danielle
  live delen op Facebook van de gereden proeven en foto’s van de ruiters
 • Alle supporters
  Familie, vrienden en instructrices Ellen en Anneke

dinsdag 22 november 2016

 

 

Kerstvakantie 2016

 

 

Laatste les 2016

zaterdag 24 december 2016

 

 

Kerstvakantie - geen reguliere lessen

zondag 25 december t/m vrijdag 1 januari 2017

 

 

Eerste les 2017

maandag 2 januari 2017 voor jeugd- en volwassen ruiters

zaterdag 9 januari 2017 voor ruiters met beperking

Vrijdag 30 december

 

 

Ponydag

 

inschrijven niet meer mogelijk, de Ponydag is vol

 

 Op vrijdag 30 december organiseren wij een leuke ponydag.

 

We gaan spelletjes doen, pony versieren en beschilderen, je krijgt theorie en we gaan natuurlijk ook rijden. Maar ook nog veel meer!!

 

Je blijft de hele dag op de manege

Van 10:00 tot 15:30 uur

 

Tussen de middag krijg je een lekkere lunch.

  

De kosten zijn: € 25,= inclusief lunch


Dinsdag 27 december 2016

 

Kerstcarrousel

 

Op dinsdag 27 december organiseren we een Carrousel les voor de gevorderde ruiter.Een unieke kans om in 1,5 uur een gehele carrousel-proef te oefenen en tot uitvoering te brengen.

Bij veel animo hebben we een les om 10:00 en om 14:00 uur.

 

De kosten zijn € 20,= per ruiter.

Dit levert een stempel op in je paspoort.

 

Inschrijven kun je bij een van de instructeurs

op kantoor

 

Vrijdag 16 december 2016 vanaf 18:30 uur

 

...de Strijd om de Geit...

 

De dressuur wedstrijd voor vrijwilligers en volwassenen

 

Durf je nog?

Geef je snel op, want vol=vol

 

De inschrijfmap ligt op de grote tafel in de kantine

50 jarig jubileum sportclub

Al 50 jaar maakt Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi- en Eemland het voor mensen met een beperking mogelijk om te kunnen genieten van de zwem- en/of paardensport. Op de manege kunnen ook ruiters zonder beperking paardrijden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een team van instructeurs en een grote groep vrijwilligers.

 

Om dit jubileum te vieren hebben we in het weekend van 1 en 2 oktober allerlei activiteiten gehad, zo werd er op zaterdagochtend 1 oktober in het zwembad de Lunet in Naarden een sponsor zwemochtend gehouden voor onze leden.

 

Op de manege in Bussum is er het hele weekend een jubileum concours gehouden.

Onze ruiters met een beperking hebben op zaterdag 1 oktober een spelletjes wedstrijd te paard gereden. De ruiters zonder beperking hebben op zondag 2 oktober een dressuur wedstrijd gereden.

 

Het hele weekend waren er diverse demonstraties te zien, van eigen leden met een beperking maar ook van onder andere Sandra Groeneveld (de blinde Paralympische amazone), die een kür op muziek heeft gereden en Sophie Akkerman (gescout als springtalent door de KNHS).

 

We willen u graag laten meegenieten van een fantastisch jubileum weekend. Hierbij een compilatie van foto's.

Het jubileumweekend wordt mede mogelijk gemaakt door:

R. Brouwer Tuin & Onderhoud

 

 

                                    Margriet Bloemen en planten

Stevan Verkerk

Weer in de prijzen

Femke & Kaylee van Manege Gooi en Eemland
5 juni 2016

Twee van onze top ruiters, Kaylee en Femke, gaan de strijd aan op een externe dressuur wedstrijd. Net als vorige week liet Manege Gooi en Eemland zien wat voor toppers zij in huis hebben.


Onder het fanatieke toeziend oog, van juf Claas, werden er weer mooie proeven neer gezet.

 

Een dikke nummer 1 plaats en een net zo'n dikke nummer 2 plek, mochten mee naar huis.

 

Super meiden, goed gedaan.

Wij zijn mega trots.


Deelname SRG Ruiterweekend 28 en 29 mei 2016

Deelname Manege Gooi en Eemland aan het SGR Ruiterweekend

 

 

De Stichting Ruiterweekend Gehandicapten (SRG) organiseert eens per jaar een dressuur wedstrijd in de vorm van een ruiterweekend voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Als proefproject deden dit jaar vier ruiters van ons mee aan deze landelijke dressuur wedstrijd bij Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

Deze toppers kwamen voor het eerst in de ring, op een externe dressuur wedstrijd. Wat was het spannend, op een ander bedrijf, op onbekende paarden, in een heel net pak, en een jury die je beoordeeld. Samen met juf Claas, die zich enorm heeft ingezet voor dit proefproject, hebben ze dit weekend super goed afgesloten.

 

Team Gooi en Eemland viel op, in de nieuwe club jassen en een heel arsenaal aan supporters.

 

 

 

 

Manege Gooi- en Eemland is aardig op de kaart gezet dit weekend.

 

 

 

Zaterdag 28 mei 2016

   B-proef

      2de plaats / 107 punten / Tommy Vries

   C-proef

      3de plaats /136 punten / Niels v.d. Kemp

      7de plaats / 132,5 punten / Femke de Zeeuw

 

Zondag 29 mei 2016 

   C-proef

      1ste plaats / 149, punten / Niels v.d. Kemp

      4de plaats / 147 punten / Femke de Zeeuw

      11de plaats / 140 punten / Marc Haring

 

Jongens wat zijn wij trots op jullie....super goed gedaan

 

Super dank Juf Anneke en Juf Claas, jullie hebben de ruiters goed voorbereid & begeleid.

Alles verliep soepel, daar waar nodig, was vrijwilliger Esther Stam om de ruiters te helpen. Dit alles onder aanmoediging en luid applaus van de supporters. 

 

 

Er stond een sterk team!

 

 

Wil je alle uitslagen en foto's bekijken of meer weten over het SRG Ruiterweekend, neem gerust een kijkje op de website.


Eerste kinderfeestje is een feit/ april 2016

In april is het eerste kinderpartijtje gehouden op onze manege. Een groot plezier voor alle kinderen met broodjes knakworst, paarden poetsen en versieren, paardrijden. Kortom de middag van hun leven.

 

U kunt bij ons dus ook terecht voor de organisatie van een partijtje voor uw zoon of dochter.

Koninklijke onderscheiding 2016

Op 26 april 2016 is Mary Magielsen onderscheiden voor haar jaren lange vrijwilligerswerk op onze manege als lid in de orde van Oranje Nassau!

Veulen Liolita

Het paard Lola van Ellen Barneveld op 14 mei een merrie veulen heeft gekregen, Liolita 

Zwangerschaps-verlof Petra

Petra en Jeroen zijn op 24 juni de trotse ouders geworden van een prachtige zoon, Milan Jeppe Cornelis

 

Op de foto Senna met Milan


Uitslagen "Strijd om de Geit

 

 

1   Ageeth Krijnen 207.50
2   Coco Pabon 206.75
3   Elize Moes 199.25
4   Naomi van Valkenhoef 198.75
5   Refik Karatas 198.50
6   Mireille Visser-Poyé 196.50
7   Geetje de Man 196.00
8   Nynke Brunink 195.25
9   Natacha Borgers 191.50
10   Raymond van de Pol 191.00
11   Damaris Dronsema 182.50